Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@19:46:57 GMT

ویژه‌نامه ناصر تقوایی در مجله «نوپا»

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۴۰۴۵۳

ویژه‌نامه ناصر تقوایی در مجله «نوپا»

سومین شماره مجله «نوپا» با پرونده ویژه ناصر تقوایی منتشر شد.

به گزارش ایسنا،  این شماره همچون شماره‌های پیشین با شعرها و داستان‌هایی از نویسندگان جوانِ ایران و افغانستان، همراه با نقد و تحلیل منتشر شده است.

مجتبا نریمان در سخن سردبیر این شماره با تیتر «یک جنگجو که نجنگید اما علیه‌اش کودتا کردند» به موضوع سرمقاله اصلی مجله یعنی «نقد در بازار شعر امروز ایران» نوشته مهدی سالاری‌نسب و پرونده ادبی این شماره یعنی «ناصر تقوایی» اشاره کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پرونده شعر این شماره مهدی سالاری‌نسب علاوه‌بر انتخاب و نقدِ شعرهای رسیده به مجله، به بررسیِ اوضاع نقد در بازارِ شعرِ امروز ایران پرداخته است. این مقاله در ادامه دو پرونده پیشین؛ یعنی «مرثیه‌ای بر شعر معاصر ایران» و «دو اشکال اساسی شعر امروز ایران» است.

در بخش داستان، داستان تازه‌ای از فریبا وفی آمده و در ادامه ۹ داستان از نویسندگان جوان ایران و افغانستان (صُدیف آقاپور، مینا پاکدل، امیرحسین صادقیان، لیلا زُلفی‌گل، تارا نوری، طناز رهبری‌نیک، مهسا عِلیون، لاله دهقان‌پور و لیلا خالقی) همراه با نقدهایی از حسین ورجانی، محمدرضا ایوبی، سعید ناظمی، مرتضی شاهترابی، فریبا عابدین‌نژاد و بهاره ارشد ریاحی آمده است.

در بخش ترجمه، داستانی از بن لوری با ترجمه اسدلله امرایی انتشار یافته که به ناصر تقوایی تقدیم شده است.
در ادامه داستانی از شیرزاد حسن ترجمه مریوان حلبچه‌ای آمده که برای نخستین‌بار در این مجله منتشر می‌شود.
شعری از مارگارت اتوود ترجمه طناز تقی‌زاده و بخشی از مقاله «ویرجینیا وولف و اتاقی از آن خود» نوشتهٔ توریل موری ترجمه پوران لشینی‌ابیان دیگر مطالب این نشریه است.

بخش نقدها و مقالات مجله «نوپا» با نقد مفصلی که محمدرضا اصلانی بر رمان «غروب پروانه» بختیار علی نوشته است آغاز می‌شود. در ادامه نقدها و معرفی کتاب‌هایی به قلم آرمان فاتح، سالار خوشخو و احسان راسخی انتشار یافته است.

و در آخر بررسی پرونده ادبی ناصر تقوایی
همراه با بخشی از فیلم‌نامهٔ «کوچک جنگلی»
و گفت‌وگویی منتشرنشده با این فیلم‌ساز و نویسنده در مونیخ توسط امید رضایی را خواهید خواند با تیتر مرگ بخشی از مبارزه است.
در این پرونده روزشمار مفصلی از تولد و ۸۰ سال زندگی تقوایی منتشر شده است همراه با یادداشت‌هایی از: صفدر تقی‌زاده (من و تقوایی و تابستانِ همهٔ سال‌ها)، ناصر فکوهی (ناپلئون تقوایی)، هارون یشایایی (اهمیت حضور ناصر تقوایی در سینمای ایران)، جهانبخش نورایی (ناخدا خورشید فیلمی برای تمام فصول)، خسرو دهقان (پیش‌نیاز)، کاوه فولادی‌نسب (سربلند، نجیب، آرام، اندوهگین)، پویان مقدسی (ناصر تقوایی کوتاه نمی‌آید، تو باید قد بکشی)، مرضیه وفامهر (زن و تقوایی)، محمدرضا ایوبی (تباهی تاریخ و آشفتگی) و مجتبا نریمان (تابستانِ داغی که تقوایی به ادبیات ایران داد؛ ناصر تقوایی یک سینمای کامل است).

مجله ادبی «نوپا» به مدیرمسئولی و سردبیری مجتبا نریمان، مشاور مجله و دبیر شعر مهدی سالاری‌نسب و مدیر هنری مجله عظیم فطرتی در ۲۸۸ صفحه با قیمت ۴۰ هزار تومان برای بهار ۱۴۰۰ منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ناصر تقوایی ناصر تقوایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۰۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم‌ها را با چای بشوییم یا نه؟/ یک توصیه‌ به کسانی که زیاد با نمایشگر کار می‌کنند

 چشم‌ها از مهم‌ترین و حساس‌ترین اعضای صورت هستند که باید تحت مراقبت و توجه ویژه‌ای باشند تا آسیب احیانا جبران ناپذیری به آن‌ها وارد نشود.

از همین رو دکتر ناصر کریمی، متخصص و جراح چشم، فلوشیپ جراحی های پلاستیک و ترمیمی چشم و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما در خصوص «حوادث چشمی» با اشاره به این مطلب که هیچ شغلی وجود ندارد، که اصول تدوین شده بهداشت حرفه‌ای نداشته باشد، بیان کرد: رعایت اصول بهداشت حرفه‌ای هر شغل، در حفظ و سلامتی چشم‌ها نقش بسیار مهمی دارد.

او به عنوان مثال مطرح کرد: افرادی که پشت صفحه نمایشگر کامپیوتر کار می‌کنند، باید هر ۲۰ دقیقه از جای خود بلند شوند و به مدت ۲۰ ثانیه، به فاصله ۲۰ متری خود با دقت نگاه کنند، زیرا چشم‌ها در این حالت از انقباض دائمی خارج می‌شوند و استراحت می‌کنند.

ناصر کریمی به یکی از باورهای اشتباه افراد در خصوص شست‌وشوی چشم  با چای اشاره کرد و گفت: در چای ترکیباتی وجود دارد که مویرگ‌های چشم را تنگ می‌کند و باعث کمتر شدن قرمزی چشم می‌شود. اما مشکل این است که خود جوشانده چای حاوی ذرات بسیار کوچکی است که ممکن است باعث بسته شدن مسیر عبور غدد اشکی شود و دردسر جدیدی ایجاد کند، وی تاکید کرد: شست‌وشو با چای هیچگونه اثر درمانی خاصی ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که در روزهای آلودگی هوا، برای حفظ سلامت چشم‌ها چه باید کرد؟، گفت: در شهرهای آلوده به خصوص همراه با خشکی هوا، شست‌وشو با قطره اشک مصنوعی، به افرادی که چشم حساسی دارند، توصیه می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • مجلات مطالعات اسلامی وپژوهش‌نامه تبلیغ و ارتباطات دینی رونمایی شد
  • تیپ خاص ناصر حجازی در فضای مجازی داغ شد!
  • اجرای پویش ملی اهدای اسناد و منابع کهن
  • اهمیت وجود پیش‌بینی مالی برای استارت‌آپ‌های کوچک چیست؟
  • ماموریت ویژه دادگستری البرز برای شناسایی مدیران شهری متخلف
  • نمایه شدن نشریه معروف مطالعات مدیریت دانشگاه تهران در پایگاه SSCI
  • فرمانداری ویژه شهرستان‌های یزد و میبد در حال پیگیری است
  • چشم‌ها را با چای بشوییم یا نه؟/ یک توصیه‌ به کسانی که زیاد با نمایشگر کار می‌کنند
  • بررسی تحولات اخیر باشگاه استقلال تهران در مجله فوتبال
  • (ویدئو) روایت زنده‌یاد ناصر چشم‌آذر از ساخت موسیقی متن فیلم «ای ایران»